Conferinta RePatriot

Octombrie 24, 2016

Pe durata recentei vizite in Romania pentru a participa la lucrarile acestei conferinte, am avut prilejul de a simtii pulsul vietii ei sociale actuale. Un aspect mi-a devenit evident; ingrijorarea populatiei de a nu-si pierde teritoriile nationale. Un aspect discutat si analizat de toate gruparile sociale, mai mult sau mai putin de partidele politice, foarte putin de Guvernul Executiv, exagerat de mult de catre cetateni in particular.

O ingrijorare intemeiata din multe puncte de analiza si poate exagerata de aspectul financial al majoritatii cetatenilor tarii in general. Teama ca largi portiuni teritoriale ale Romaniei sunt trecute in posesia companiilor straine sau simplu a indivizilor de origine straina este auzita si simtita in orice discutie purtata sau intimplator esti martor. In opinia si observatiilor mele acest fenomen este viabil si poate fi documentat. Decizia guvernului de a se implica in mentinerea statuii lui Brincusi, Cumintenia Pamintului, in patrimoniul national, poate fii atribuita acestei ingrijorari. Toate acestea adunate au dus la validarea unui proiect mai vechi al organizatiei noastre, Romanian American League, de a se implica. De a pune in practica proiectul “ Pastrarea Romaniei” si a incepe derularea lui. Proiectul stipuleaza conceptul de a determina si oferii logistica necesara mentinerii proprietatii nationale, teritoriu, in posesia cetatenilor Romani, ca proprietate a statului, patrimoniu. Pentru aceasta, propunem creerea unui Fond Patriotic de Investitie, cu fondurile caruia diferite obiective nationale sa fie achizitionate si clasificate ca patrimoniu national. Obiective de care sa se foloseasca intreaga populatie, de a ramine generatiilor noastre urmatoare, de a nu fragmenta teritoriul Romaniei.

Participanti la Conferinta RePatriot


Asemenea obiective pot fii pastrate ca parcuri sau rezervatii nationale, terenuri agricole date spre folosinta enteprenorilor Romani, paduri sortite defrisarilor nereglementate, cladiri istorice sau comerciale de importanta nationala. Este desemnata ca o actiune prin care Diaspora Romana, in mod practic si patriotic isi poate mentine teritoriul patriei de origine, natiunea, si de ce ce nu, neamul unit.
O actiune financiala de mare avengura, dar care poate practic fie posibila cu contributii mici, dar printr-o participare larga din rindul comunitatii Diaspora si nu numai. Am putea spune, cu maruntis din buzunarul fiecaruia, adunat impreuna, ca care se poate ajunge la un fond significant in valoare.
Este o initiativa care organizatia noastra anticipeaza sa fie privita si primita cu interes, ca un semn de mindrie nationala, de pastrare a natiunii, a Patriei noastre de origine. Nu putem sa ne permitem sa o pierdem, in beneficiul nostru, al tuturor, al generatiilor viitoare, al prezervarii istoriei si independentei noastre.
Asteptam opiniile si sugestiile d-voastra.

John Banu