Recensamant al romanilor din Florida

Nu exista un document oficial al guvernului Romaniei sau al Autoritatilor din Tallahassee, Florida din care sa reiasa marimea comunitatii romano-americane din Statul Florida. Din diferite estimari ale unor organizatii sau persoane politice ar fi intre 20,000 si 200,000 de membri. O diferenta foarte mare, datorata faptului ca opiniile sunt nedocumentate.

Cunoasterea mai exacta a numarului de persoane al acestei comunitati este folositoare din mai multe motive. Unul este modul in care Guvernul Romaniei poate determina asistenta consulara acordata romanilor care locuiesc in acest stat. O consecinta folositoare ar fi stabilirea unui Consulat General in Fort Lauderdale, Florida.

Un alt motiv este determinarea numarului de delegati sau reprezentanti la intrunirile sociale organizate de Departamentul Politicii pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Cel mai apropiat eveniment este Congresul Romanilor din Strainatate, anticipat sa aiba loc anul acesta.

Pentru acest fapt Romanian American League propune o actiune de recensamant pentru a documenta cit mai corect posibil marimea comunitatii romano-americane din Florida. Atat Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, cat si Ambasada Romana din Washington DC au cunostinta de acest obiectiv.

Pentru implementarea lui, Liga se va ocupa de logistica necesara. Membrii comunitatii sunt solicitati sa raspunda acestei actiuni prin a contacta sediul Ligii in scopul inregistrarii in evidenta.

In aceelasi timp, Liga, prin voluntarii ei, va contacta prin telefon si prin e-mail persoanele identificate din surse aflate la dispozitie in domeniul public, ca fiind posibili cetateni de origine romana.

Liga Romano-Americana va asigura ca rezultatul recensamantului, ca si lista de persoane inregistrate nu vor fii folosite pentru scopuri comerciale, politice sau de publicitate. Aceasta initiativa este strict pentru stabilirea prioritatilor in administratia Guvernului Romaniei referitor la comunitatea din Florida. Sunteti incurajati sa dati curs acestei actiuni cu rezultate benifice pentru comunitatea noastra.

Va multumim pentru cooperare si va dorim numai bine!

Alexandru Chihaia

Vice-Presedinte RAL